בתאריך 14.11.22 תלמידי מגמות המדעים- כימיה, ביולוגיה ורפואה- הכינו הפסקה פעילה בנושא יום הסוכרת העולמי.
תלמידי הכימיה הדגימו לבאי בית הספר את כמות הסוכר “הכבדה” שיש בכל משקה “קל” כפתיח להעלאת המודעות. הם אף הדגימו והסבירו לכל את הדרך שבה מודדים את כמות הסוכר במשקה.
תלמידי ביולוגיה ורפואה הכינו חידון מקוון שפורסם כיומיים לפני ההפסקה הפעילה והתשובות הנכונות ומידת הידע שהוכיח מי שענה על החידון של וההתאמה לתשובות הנכונות הוצגו בהפסקה הפעילה. הם גם הכינו פוסטרים המספרים על מהות המחלה ועל המנגנונים המשתבשים בגוף והציגו פרויקט סיכום של בוגרי בית הספר בנושא זה.
סרטונים המספרים על המחלה וההתמודדות עימה הוקרנו במשך יומיים ברצף בטלויזיה במעגל סגור שבמבואה של בנין תמר. באחד הסרטונים מככבת תלמידה לשעבר שלנו -ניצן לוי- שהתגלתה במהלך לימודיה בבית הספר כחולת סוכרת סוג 1 והקדישה מאמצים רבים בעודה לומדת בבית הספר להעלאת המודעות בקרב באי בית הספר.
לקינוח הכינו התלמידים טעימה בריאה – מבחנה ובה יוגורט. גרנולה. פירות העונה וסילאן. להדגיש ש”השד לא נורא” וניתן ליהנות מאוכל בריא…
זה יום שכבר הפך מסורת (שנה שניה…) בבית הספר ומאפשר לבאים בשערי בית הספר להיות מודעים לאחת המחלות הנפוצות בעולם המערבי שכמעט ואינה פוסחת על שום בית ולתלמידים הלומדים את המקצועות המדעיים להיות שגרירי הידע כמצופה מהם.