בתאריך 16.11.22 הוזמנו על ידי הפיקוח על מגמת מדעי הבריאות לכנס בנושא סוכרת בבית החולים רמב”ם שיועד לתלמידי המגמה כשגרירים באוכלוסיה.
תלמידי מדעי הבריאות כיתה יב’ התארגנו מוקדם בבוקר ונסעו ברכבת לרמב”ם. שם חיכה לנו כנס מושקע שנוהל על ידי מחלקות בבית החולים ואחים מוסמכים שתחום התמחותם סוכרת.
הם הדגימו לנו תהליכים הקורים בגוף בחולי הסוכרת באמצעות פוסטרים מושקעים, חילקו חומרי הסבר מפורטים, והכירו לנו תרופות, מזרקי אינסולין חדשניים, אביזרים נלוים כמו משאבות או סוכריות מציצה למצבי היפוגליקמיה (תת- סוכר בגוף) ועוד…
הכנס החל באיחור של כשעה (המתנה לקבוצות פחות מדייקות מאיתנו) ושמענו מספר הרצאות בנושא. ד”ר ראובן ישי סיפר על מעורבותו בריצת מרתון עם אנשים מוגבלים כחלק ממנגנון ההחלמה וההתמודדות שלהם, וספר לנו שבעה מפתחות להצלחה בהתמודדויות כמו סוכרת ונוספות…
ד”ר נחמה צוקרמן- לוין דיברה על הקשר השמנה- סוכרת בילדים ועל ההתמודדות עם נושא זה.
דנית קן- דרור, תזונאית, דיברה על לאכול נכון בגיל ההתבגרות ובכלל ופירטה את עקרונות התזונה הנכונים.
ד”ר רונן דר- יוסף הדגיש את חשיבות הפעילות הגופנית בכל רמות הפעילות כמשפרות את מצב חולי הסוכרת ומיטיבה את איכות החיים, הוא ממליץ לנוער להתעמל 60 דקות ביום ברמות עצימות שונות ובפעילויות שונות.
ד”ר ואסם סעיד סיפר על חייו כרופא חולה סוכרת סוג 1 ופירט חלק מההתמודדויות וההצלחה לחיות חיים רגילים לצד המחלה, נותן תקווה.
היה כנס גדוש, מענין, טעים ומעשיר.
_______________________________________________________________________
חודש עמוס פעילויות כבר אמרנו?
עתה אנו מיישרים מבט לחודש דצמבר שיתחיל בהפסקה פעילה בנושא האיידס ויימשך בפעילות בנושא הבוער של משבר שינוי האקלים.
הכל הודות לשיתוף פעולה פורה בין מגמות המדעים (כימיה, ביולוגיה, רפואה וגאוגרפיה) והודות לצוותים המקצועיים העובדים ברצינות רבה ומובילים תהליכים של שיתוף הידע המקצועי עם כל באי בית הספר, בתקווה שהמעגל ממשיך בשיחות הביתיות של התלמידים, המורים, ואנשי המינהל.
תודה חמה למורי מגמת מדיה ופרסום ולתלמידי המגמה המלווים ומתעדים רבים מהארועים שלנו, מיותר לציין שבהתנדבות!